22 maart @ The Jane

Morgen, 25 maart opent The Jane in ‘t Groen Kwartier in Antwerpen. Een datum om te onthouden, ook al hoefde dat niet, want we mochten eerder binnen. Een buitenkans, nog voor de officiële opening mochten we aanschuiven voor het culinaire altaar van Sergio Herman en Nick Bril, in het meest gehypte restaurant van het moment.

The Jane is meer dan het nieuwe restaurant van een uitmuntende sterrenkok en zijn gevolg. The Jane inspireert van zodra de grote poort van de voormalige kapel opengaat. Wat me op het eerste gezicht het meeste kan charmeren is de aparte vorm van de ruimtevullende luster die de open zaal een warm gelaat geeft. En met mijn zwak voor strakke sobere inox keukens, smelt ik al helemaal wanneer ik richting altaar kijk. Woorden ontbreken. Tot daar dus mijn verhaal. Je moet het gewoon zelf zien.

En o ja, wat op het bord komt is allemaal uitmuntend.

The Jane heeft op bevallige manier ons hart gestolen. We hebben genoten… en komen zeker terug. Van harte heel veel succes aan de hele ploeg !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *