Gent en België, hoe zit het nu precies met ons?

Gent, wat ben je onvoorstelbaar mooi !

Als echte Gentenaar ben ik uiteraard ontzettend fier op onze bruisende stad. Misschien is Gent niet de mooiste stad ter wereld – de mooiste ter wereld is sowieso Rome voor mij, maar die Italiaanse schone maakt deel uit van “a different league”. Rome is een miljoenenstad zoals Parijs en London. Het mooie Gent past niet in dat rijtje. Het verdient een plaats apart.

Gent is klein maar fijn. Een provinciehoofdstad met ongeveer een kwart miljoen inwoners. En het gaat niet veel schelen of Gent is één van de allermooiste steden op aarde. Je zal héél ver moeten gaan om iets mooiers te vinden. En we horen er thuis. Het is er perfect. Gent is fantastisch.

België, we hebben het een beetje met je gehad…

België daarentegen, daar zijn we eerlijk gezegd een pak minder fier op. Dat is een compleet ander verhaal. Onze Noorderburen maakten zich al grote zorgen over ons in maart 2020. En dat was helemaal terecht.

Drie maanden later gaat het nog steeds niet naar behoren met dit kleine land. Dit hilarische stukje van Lubach is zò goed dat het geen verdere uitleg hoeft. We hadden het zelf niet beter kunnen verzinnen of uitleggen.

Worthwhile viewing even when you do not understand Dutch – Subtitles in English.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *