Het nieuwe circulatieplan Gent

Het is van alle tijden. Mensen zijn per definitie tegen verandering. Dus ook tegen het nieuwe circulatieplan in Gent. Spijtig. Waarom? De redenen zijn uiteenlopend: bang om de controle te verliezen, bang om zich te moeten aanpassen aan iets waar men zelf niet voor kiest, bang om gewoontes te moeten veranderen, bang om… you name it.

Ikke ikke en de rest kan stikke ;(

Gent

Wat mij opvalt als constante in de negatieve commentaren op het nieuwe circulatieplan in onze stad, is dat er te veel wordt gekeken naar het eigen belang. Men vraagt zich af: hoe kom IK snelst waar IK wil?  Hoe durft dat plan MIJ zo te hinderen op MIJN vaste routes? IK moet van hier naar daar, IK ben gewoon van dat zo en zo te doen en waarom gaat dat nu niet meer?


Geeft Gent een eerlijke kans

Het is voor iedereen een aanpassing, lieve mensen. Bedoeling is dat we er samen beter van worden. Zelf ga ik als Gentenaar met plezier dagelijks de nieuwe ommetjes maken, ook al kosten ze me als zelfstandig ondernemer tijd en moeite, dus ook geld.

Waarom doe ik het wél graag? Omdat ik ervan overtuigd ben dat het beter is voor de toekomst van de stad, haar bewoners en haar bezoekers. Kijk maar naar Copenhagen waar er al meer fietsers dan auto’s zijn in het straatbeeld. Er zullen ook wel een paar kniesoren tegen zijn geweest, niet? Maar het resultaat is: een hippe, veilige stad waarin het aangenaam is om te leven, te werken en te wonen. Ik zal oprecht blij zijn wanneer onze stad een veilige fiets- en wandelstad wordt voor iedereen.

En de anderen? Dat ze nog eens goed nadenken ofwel thuis blijven om te kniezen.

Meer? http://persruimte.stad.gent/148148-vlekkeloze-start-van-het-circulatieplan-in-gent-op-maandag-3-april

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *