De kaart van de gemiste kans

Opnieuw een andere boodschap: Oei, de nieuwe Dexia-kaarten zijn op !
Ik lees in DS: “blijkbaar zijn de 600.000 nieuwe Dexia-bankkaarten als bij toverslag helemaal uitgedeeld”.
Op één dag? Amaai zeg, dat is straf. En dat wordt nu de reden om de naamsverandering gaan door te trekken naar de nieuwe kaarten. Vanaf morgen, maandag 11 juni zelf al. Flink ! Dat is dus heel positief, de kaart aanpassen, vooral voor iedereen die courant met zijn bankkaart betaalt, het is toch toffer als de kaart een beetje juist is… Iedere keer dat je de kaart gebruikt zie en beleef je het merk…

Maar wat toch weer een gemiste communicatiekans: Het zou super sympa geweest zijn om bv te zeggen: “met de kaarten hebben we gemist, het was geen goed idee om onze klanten nog met oude kaarten tot 2018 op te zadelen. We hebben dat ingezien, en maken het daarom meteen goed. Morgen al. Voila !

Dus Belfius, grow up, and stop de vergoelijkingssmoesjes. En onthou vooral dat een merk niet perfect moet zijn, maar menselijk. Om het met het nieuw gevonden woord van trendwatching.com te zeggen: een merk mag  “flawsome” zijn, want consumenten houden van merken die zich eerlijk en kwetsbaar durven op te stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *