Van manuscript naar roman, met onderweg een oprecht dankjewel!

Over een paar weken komt mijn tweede roman, Bitter, op de markt, met een verhaal dat zich dit keer grotendeels afspeelt in mijn tweede thuisstad: Rome. Bitter is een roman over verlies, verdriet, bedrog, schuldbesef, wisselende allianties en de kracht van grenzeloos vertrouwen. Een roman waarin niets is wat het op het eerste gezicht lijkt.

Het manuscript is reeds ingediend. Nu begint voor mij het aftellen naar dat gelukzalige moment van het eindelijk kunnen vastpakken van de eerste gedrukte exemplaren, het verlangen naar die typische geur van papier, zo lekker “vers van de pers”. Terwijl ik daar in spanning op wacht, schrijf ik niet alleen vlot verder aan een derde boek, maar maak ik ook graag van de gelegenheid gebruik om oprecht dankjewel te zeggen aan iedereen die me tot steun is geweest in de voorbije twee jaar waarin deze roman tot stand is gekomen.

Dankjewel!

Ik bedank graag Sam De Graeve van Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts voor zijn niet aflatend enthousiasme, zijn oprechte nieuwsgierigheid en kritische blik tijdens het schrijfproces van het manuscript. Dit was helemaal nieuw voor mij, een uitgever die me soms achter de veren zat.

Daarnaast ben ik ook mijn persoonlijke proeflezers dankbaar: Alba Pasotto, Giovanni Imbergamo, Jeroen De Man, Leen Van den Berghe, Lies Verbaere, Maggie Geuens, Rita Verhelst, Tom Van De Velde, Victor De Vos en Vita De Vos, die er allemaal vanuit een sterk verschillende invalshoek, en elk op hun manier, voor zorgden dat ik met een gerust gemoed mijn manuscript heb kunnen indienen.

Lezers van Aroma

Ik bedank ook de vele enthousiaste lezers van Aroma, die zich via verschillende social media-kanalen regelmatig afvroegen wanneer er een volgend boek van me uitkwam. Ook zij spoorden me onbewust aan om aan een goed tempo verder te werken. Het duurde al bij al niet zo heel lang, vond ik zelf: iets minder dan twee jaar. Het was intensief, maar nu zijn we er bijna.

De verwachte publicatiedatum van Bitter is 17 april.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *